torstai 1. tammikuuta 2015

Holy Shit mitä kelkkailua! + goals 2015

Olen ollut havaitsevinani jämäköitymistä pakaralihaksissa viime aikoina. Tämän huomasin tuossa yksi päivä raapiessani. Johtopäätös siitä onpi se, että kelkkailut todellakin toimii! Siispä eikun lisää pökköä pesään :)

Perjantain ja keskiviikon väliin mahtui siis 4 reeniä. Milloin lie viimeks päässy 4x viikkoon salille, dunno, maybe kesällä joskus. Sweet and sensational I might say.

Vikat kaks reeniä ja ekana lauantain rimpuilut ja kelkkailut.

Lämmöiksi bäg wörk ja pikkupaini Kaupin kans :)

1a pena 5*12*60 kg
1b t-row 5*5*65 kg
2 push press 2*5*50 kg
3 kelkkailu
2*60 high handles
2*90 lumityöt ja high handles
2*120 hasd ja selkäveto
2*150 backwards ja hasd
2*120 hasd ja selkäveto
2*90 lumityöt ja low handles
2*60 high handles

Aika mukava pyramidi.

Vuoden viimeinen reeni sitten raskaampien painojen kautta.

1 power snatch 3*40, 3*50, 2*60, 3*2*70
2 trx pushups ja row sekä muutama press kuulalla
3 kelkkailua
2*90 high handles
2*120 high handles
2*150 hasd ja backwards
2*180 hasd ja backwards
3*200 hasd

Kokkeilihammie myös liikkuuko se kelkka vetämällä, jos painoa on 200 ja yks Kaupin poika vielä lisäksi. Oli se ainaki tuskallista, mutta ehkä se metrin liikku ko aikansa töhersi. Jatkosa siis 200 kg riittää vähäksi aikaa maksimiksi :)

Loppuvuonna on tullut keskityttyä oikeastaan 3 asiaan. Penkkiä pitkillä sarjoilla ja maltillisilla painoilla, koska tavoite saaha rintalihakset kiinteämmiksi. Ja onnistuin vihdoinkin tekemään 50*50 kg! Selkää oon tehny vähemmän, kuin pitkään aikaan keskittäen t-row:hon panoksia. Käytännössä olen siis tehny reeneissä yks-kaks liikettä rinnalle ja selälle plus kelkkailut.

Kelkkailu onkin ollut se numero uno tavoite, kun Hukkaan sellainen reenimahdollisuus saatiin. Oonhan mää sitä kelkkahommaa himoinnukki jo monta vuotta ja nyt sitten homma on the go. Ja voe pojat, kyllä kohoaa kunto. Muistan selvästi ekan kelkkakokeilun joskus syys-lokakuussa kun kokeiltiin muistaakseni kaks vetoa jollain 75 kilolla ja olin IHAN sipulina. Saunassaki vielä aiva hapoilla ja pahaa teki :) nyt happokesto on huomattavasti parempi eikä tee pahaa, jos pitää noin minuutin tauot. Jos happoja haluais, niin saishan niitä lyhentämällä lepoa ja toki pikkasen painoa vähentämällä. Olen kuitenki ajatellut, että parempi aluksi kasvattaa voimatasoja ja sitten vähän ajan päästä alkaa hapottelemmaan enemmän. Todennäkösesti otan helmikuussa aamureeniksi pari kertaa viikkoon HIITin ja siihen siis kelkkahommat sopiii ku nyrkki päähän. Yksi reeni sitte voimavetoja perus salireenin päälle lisäksi eli yhteensä 3 kelkkailua per viikko. Tammikuu mennään siis vielä voimahommilla ja sitten happoja kehiin.

Vuoden 2015 tavoitteista sen verran, että 35 tulee mittariin toukokuun lopussa ja silloinhan pitää olla elämänsä kunnossa. Joten tavoitteet liittyy kuntoon, tekemiseen ja vähemmän yllättäen painoon. Otetaan paino eka ku se on helpoin eli tavoitepaino 35-vuotiaana on 87kg. Puoli kiloa per viikko abaut, niin onnistuu. Myt paino 100kg.

Kunnon ja tekemisen suhteen haluaisin mm.  uida 400m 5 minuutin kieppeille ja satasen alta minuutin. Miksi näin, niin siksi jotta olen kunnossa Masters SM-kisoissa Oulussa. Juoksu myös eka kertaa mukana eli tavoite juosta Extreme run Vantaalla ja Oulussa siten, etten ole 2 viikkoa sipulina niitten jälkeen. 10 000 swingiä pitää vetää läpi kerran vuoden aikana. Kesällä paljon kuulailua ja muita heittelyjä.

Kvartaalijako sopii tavoitteisiin hyvin, joten tässä sellainen:

Q1: painonpudotus, kelkkailu, aamuaerobiset, uintia kevyesti, 10 000 swings, peruskestävyyttä

Q2: painonpudotus, uintia "isosti", juoksuhommia, vauhtikestävyyttä

Q3: heittolajit, mäkijuoksut, pyöräily, rantareenit tms

Q4: remains to be seen, katotaan mikä houkuttelee :)

Helkkarin pit postaus, mutta täynnä asiaa. Shit that needs to happen in the life loving and utterly enjoyable world of Wannabe Sparta.

2015 here we come!